Zielone szparagi w cieście

Zielone szparagi w cieście


Zdjęcie - Zielone szparagi w cieście - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wczoraj zrobiłam eksperyment. Część szparag ugotowałam a część zrobiłam w cieście.
Różnica ogromna w smaku. Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku. Z wody ... lżejsze ale smak wygotowany.

Zdjęcie - Zielone szparagi w cieście - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

wiązka zielonych szparagów
2 łyżki mąki ziemniaczanej
sól
jajo
odrobina wody zimnej gazowanej
pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
olej rzepakowy 



Szparagi myjemy, przecinamy na pół wzdłuż. Przygotowujemy ciasto, obtaczamy szparagi i krótko smażymy w bardzo dobrze rozgrzanym oleju. Odsączamy na ręczniczku. Podawać z ulubioną sałatą. U mnie rukola z płatkami migdałowymi i dresingiem.

Kategorie przepisów