Zapiekanki z serem korycińskim
Bardzo proste zapiekanki z chrupiącą bułką, białym serem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki. Ser Koryciński Swojski wcale mnie nie rozczarował i zachował się tak, jak powinien zachować się ser w zapiekance, czyli roztopił się tak samo, jak topi się ser żółty.
Taką zapiekanką, można poczęstować nie zapowiedzianych gości. Do bułki będzie pasował plasterek szynki, łososia, czy liść sałaty. Do zapiekanki wybrałam ser z czosnkiem niedźwiedzim, który jest sam w sobie dość pikantny. Dodając ser zwykły śmietankowy, masę serowo – jajeczną, warto doprawić pieprzem, czosnkiem lub ziołami ?
Składniki
- 4 małe bułeczki ( mogą być czerstwe )
- 2 jajka
- 200 g Sera Swojskiego z Korycina od Pani Agnieszki i Marcina Bielec
- spora szczypta gałki muszkatołowej
- garść kiełków rzodkiewki