Włochy: Spaghetti Anonimki

Włochy: Spaghetti Anonimki
Zdjęcie - Włochy: Spaghetti Anonimki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Przepis ten stosujemy od zawsze, jak szybki, praktyczny, tani i smaczny :)Jest to wariacja na temat przepisu Joanny.

Składniki
olej/oliwa z oliwek2-3 cebule 2 ząbki czosnku2 puszki pomidorówtymianek, oregano, bazylia, sólopcjonalnie - paprykaopcjonalnie - wino czerwone (ale z sangrią też fajnie smakuje)opcjonalnie - oliwkiser żółty tarty/ ser parmezanmakaron
Sposób przyrządzania
Cebulę posiekać na drobno (paprykę w kostkę). Wrzucić na rozgrzany olej/oliwę cebulę, wycisnąć czosnek. Zeszklić cebulę. (dodac paprykę). Do zeszklonej cebuli dodać pomidory. Poczekać aż się zagotuje, posolić, przyprawić. Podawać z makaronem (najlepiej spaghetti) i posypane serem.
Smacznego!

Kategorie przepisów