Wiosenne śniadanie
„Przygotowanie zdrowego i pożywnego śniadania wcale nie musi być czasochłonne. Moje zajmuje najwyżej 3minuty. W przeciwieństwie do moich synów ja wolę śniadanie wytrawne. Obowiązkowo jego podstawowym składnikiem musi być twarożek lub jogurt. Dodatki komponuję w zależności od pory roku. Dzisiejsze było z dodatkiem świeżych warzyw, które już pojawiają się w naszych sklepach, płatków owsianych, zarodków pszennych i pestek słonecznika. Było smacznie i zdrowo.”
Wiosenne śniadanie (przepis własny)
Składniki:
200g twarożku śmietankowego
2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
1 łyżka pestek słonecznika 1 łyżeczka zarodków pszennych
4-5 rzodkiewek
pół świeżego ogórka
3-4 gałązki szczypiorku
sól
pieprz
Umyte poprzedniego dnia warzywa kroję na małe kawałki. Dodaję do twarożku. Dosypuję pestki słonecznika, zarodki pszenne i płatki owsiane. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Delikatnie mieszam i gotowe.
Przepis dodaję do akcji: