Warzywa na patelnię

Warzywa na patelnię
Zdjęcie - Warzywa na patelnię - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 duża biała cebula
  • 2 marchewki
  • 1 mała cukinia (250 g)
  • ½ brokułu
  • 2 łyżki oleju Vita rzepakowego z dodatkiem lnianki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 50 g groszku cukrowego
  • 150 kukurydzy konserwowej (waga po odcieku)
  • listki świeżej bazylii do posypania
  • sól
  • pieprz do smaku
Zdjęcie - Warzywa na patelnię - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, marchewki i cukinię (bez obierania) w plastry. Brokuł podziel na nieduże różyczki.

Zdjęcie - Warzywa na patelnię - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Wlej 2 łyżki oleju Vita na patelnię, w pierwszej kolejności wyłóż na patelnię cebulę, marchew i brokuły. Smaż przez 5 minut, często mieszając. Dołóż cukinię, smaż przez kolejne 3 minuty.

Zdjęcie - Warzywa na patelnię - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Po tym czasie dosyp oregano, wlej 100 ml wody. Przykryj i gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec dodaj groszek cukrowy, kukurydzę, świeżą bazylię i dopraw danie do smaku solą oraz pieprzem.

Zdjęcie - Warzywa na patelnię - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 30 minut

Okazja: obiad, lunch

Poziom trudności: łatwe

Zdjęcie - Warzywa na patelnię - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów