Tulipany - pomidorki z ricottą

Tulipany - pomidorki z ricottą

Pomidorki tak zrobione, mogą posłużyc jedynie jako dekoracja stołu, mogą też być podane jako przystawka, wszystko zależy od naszej wyobraźni i potrzeb.

Zrobic tulipanki jest bardzo latwo,nie trzeba tu duzych umiejetnosci kulinarno-artystycznych wystarcza:

-ricotta lub serek kremowy

-pomidorki koktajlowe o podluznym ksztalcie

-sol do smaku

-listeczki bazylii

-szczypiorek siedmiolatka

-ewentualnie liscie pora

-wykalaczki

Zdjęcie - Tulipany-pomidorki z ricotta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Do miseczki przekladamy serek i doprawiamy sola,mieszamy aby powstala gladka masa,potem przekladamy go do rekawa cukierniczego z dluga koncowka.

Pomidorki umyte i osuszone przekrawamy na krzyz,ale nie do konca,nastepnie wciskamy serek dbajac ,aby serek pojawil sie w nacieciach.

Wykalaczke umieszczamy w koncowce pomidorka,nadziewamy na niego dlugi listeczek szczypiorka.

Zdjęcie - Tulipany-pomidorki z ricotta - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dekorujemy polmisek listecz\kami bazylii i nacietym porem.

Smacznego!

 

Kategorie przepisów