Tosty z miodem i orzechami
Pyszne, słodkie, ciepłe śniadanie w kilka chwil ? Bardzo proszę !
Chrupiące tosty z miodem i orzechami to propozycja niebanalna, ale zapewniam, że smakowo wymiata. Niby prosto, a jednak ... orzechy w kanapce zaskakują. Jeśli lubisz chrupać, a przy tym szukasz pomysłu na odżywcze śniadanko, takie na "raz, dwa", śmiało korzystaj z przepisu.
Taki tosty możecie zabrać ze sobą do szkoły, pracy w podróż. Na zimno też smakują dobrze. To jak, pakujemy lunch boxy ?
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 1/2 kulki mozzarelli
- garść orzechów laskowych
- 2 łyżeczki miodu
Wykonanie: Orzechy laskowe posiekać. Kromki chleba tostowego posmarować miodem. Na kromce ułożyć plasterki sera mozzarella, posypać orzechami i przykryć drugą kromką. Tak samo przygotować kolejną kanapkę.
Kanapki upie w opiekaczu.
Smacznego !