TORTILLE PP
Oczywiście z mąki z pełnego przemiału. Dziś wersja w pełni Montignacowa - z nadzieniem warzywnym i sosem czosnkowym - idealny obiad węglowodanowy. Przepis na placki znalazłam na forum MM.
Tortilla z mąki z pełnego przemiału z warzywami - foto - Laura SKŁADNIKI NA PLACKI:
na 8 placków
Tortilla z mąki pp - foto - Laura Tortilla z mąki pp - foto - Laura Tortilla z mąki pp - foto - Laura
SKŁADNIKI NA FARSZ: proporcje do napełnienia 2 placków
SKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY:
Gorący farsz nakładać do świeżo usmażonych placuszków (ewentualnie całość podgrzać w mikrofali) i polać sosem czosnkowym - tutaj wersja sosu dla osób bez diety.
Tortilla z mąki z pełnego przemiału z warzywami - foto - Laura SKŁADNIKI NA PLACKI:
na 8 placków
- 3 szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału
- 1 szklanka gorącej wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Tortilla z mąki pp - foto - Laura Tortilla z mąki pp - foto - Laura Tortilla z mąki pp - foto - Laura
SKŁADNIKI NA FARSZ: proporcje do napełnienia 2 placków
- 1/2 cukinii
- 1/3 puszki czerwonej fasoli
- 2 pomidory
- gałązka selera naciowego
- 1/2 papryki
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, chilli
- 1/2 łyżeczki oliwy (to takie niewielkie odstępstwo)
SKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY:
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
Gorący farsz nakładać do świeżo usmażonych placuszków (ewentualnie całość podgrzać w mikrofali) i polać sosem czosnkowym - tutaj wersja sosu dla osób bez diety.