 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        
- 1 kg masy makowej z bakaliami
- 400 g mąki pszennej
- 400 ml mleka
- 300 ml śmietanki kremówki
- 180 ml wody
- 150 g oleju Kujawski 3 ziarna
- 120 g cukru
- 100 g mąki krupczatki
- 80 g kaszy manny
- 2 żółtka
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia