Tort lodowy

Tort lodowy

Najprostszy tort na świecie. Przygotowałem go na 2-gie urodziny Syna:)
Normalnie powinno być 100 ml rumu, ale tort był dla dziecka, więc jest woda i cukier:)

Zdjęcie - Tort lodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:
  • 2 rolady
  • 1,5 l lodów czekoladowych
  • 100 ml przegotowanej wody
  • 1 łyżka cukru
Roladę pokroić na plasterki o grubości ok. 1 cm. Głęboką miskę wyłożyć folią spożywczą tak, aby jej brzegi wystawały poza miskę. Następnie miskę wyłożyć przygotowanymi plastrami rolady. Cukier rozpuścić w wodzie i tym płynem spryskać lub posmarować plastry rolady. Środek wypełnić lekko stopionymi lodami. Wierzch wygładzić, przykryć wystającą poza miskę folią i włożyć do zamrażalnika. Jak lody stężeją, wyjąć tort z zamrażalnika. Dłońmi ogrzać miskę. Położyć na niej talerz i odwrócić do góry nogami. Kroić na porcje i natychmiast podawać. Zdjęcie - Tort lodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Tort lodowyZdjęcie - Tort lodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Custard Pudding (purin)

Zdjęcie - Tort lodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Roladki wołowe z sosem z korniszonów

Zdjęcie - Tort lodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Waniliowa panna cotta z sosem truskawkowym

Zdjęcie - Tort lodowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tortilla z kurczakiem

Kategorie przepisów