Tarta z guawą i mango

Zdjęcie - Tarta z guawą i mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Tarta z guawą i mango

/forma o średnicy 28cm/

275g ciasta francuskiego

masa zapiekana:
300g jogurtu greckiego
2 jajka
300g puree z guawy

krem:
250g mascarpone
100g jogurtu greckiego
skórka starta z jednej limonki
2 łyżeczki pasty sezamowej
1 średnie mango

Ciastem francuskim wylepić formę na tartę. Podpiec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. W międzyczasie wymieszać dokładnie jajka, jogurt i puree. Przelać na podpieczony spód. Piec ponownie przez 20 minut, ale z temperaturą zmniejszoną do 180 stopni. Po tym czasie zostawić ciasto jeszcze w piekarniku na około 5 minut. Wyjąć i ostudzić.
Mascarpone połączyć z jogurtem, dodać skórkę z limonki i pastę sezamową. Dokładnie wymieszać. Rozsmarować na na upieczonej tarcie. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Przed podaniem na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki mango. Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Tarta z wiśniami
1

Tarta z wiśniami

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Rzecz o wiśniach
1

Rzecz o wiśniach

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Szarlotka z pianką budyniową

Szarlotka z pianką budyniową

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Galaretka jabłkowa

Galaretka jabłkowa

figmara figmara
figowe smaki

Grillowany ser z chutneyem z czerwonych porzeczek

Grillowany ser z chutneyem z c…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Sałatka z pieczonym serem Camembert - gluten free, LOW FODMAP

Sałatka z pieczonym serem Came…

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Przepisy z tych kategorii

Tarte flambée. Alzacki podpłomyk w sierpniowej Piekarni

Tarte flambée. Alzacki podpłom…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Tarte Flambée (Flàmmeküeche)

Tarte Flambée (Flàmmeküeche)

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Tarta z porzeczkami w kratkę
1

Tarta z porzeczkami w kratkę

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tarta z jabłkami i bezą
4

Tarta z jabłkami i bezą

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Francuskie tosty z drożdżówki
1

Francuskie tosty z drożdżówki

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Poulet á la bretonne, czyli kurczak po bretońsku

Poulet á la bretonne, czyli ku…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena