Tagliatelle z pesto i warzywami
Składniki:
- tagliatelle (u mnie domowej roboty)
- cukinia
- zielona papryka
- mała czerwona papryczka chilli
- dwie duże łyżeczki czerwonego pesto (pewnie mogłoby być też zielone)
- sól, pieprz
- bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy, warzywa kroimy na takie kawałki jak na zdjęciu http://gochagotuje.blogspot.com/2013/10/piekne-warzywka.html, dusimy je do miękkości w woku lub na dużej patelni, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy czerwone pesto i ugotowane tagliatelle. Mieszamy tak, aby sos pokrył cały makaron, podajemy udekorowane świeżo mielonym pieprzem i listkiem świeżej bazylii.
Smacznego!
(dodam jeszcze, że najadły się tym 3 osoby, a całość kosztowała około 5 zł, więc przy okazji jest to danie bardzo ekonomiczne) :))