Szparagi z masłem i bułką

Szparagi z masłem i bułką
Zdjęcie - Szparagi z masłem i bułką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Tego dania nie można jeść za często więc powiedzmy, że robię je raz w sezonie. Albo przed jakimś planowanym większym wysiłkiem fizycznym:) Prostota smaku tego dania ujmuje tak bardzo, że nie sposób przejść obojętnie.

Składniki Instrukcje

Odłamać twarde końce szparagów, wrzucić je do osolonej wody z dodatkiem cukru i gotować ok. 5-6 min (na stojąco). Szparagi wyjąć z wody i pozwolić, aby wyciekła ze szparagów.

W tym czasie rozpuścić masło na patelni, dodać bułkę i lekko przesmażyć. Dodać osączone szparagi i delikatnie obtoczyć je w bułce z masłem. Podawać gorące.

Smacznego:)

Zdjęcie - Szparagi z masłem i bułką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów