Szparagi z masłem i bułką
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 15minuty
Tego dania nie można jeść za często więc powiedzmy, że robię je raz w sezonie. Albo przed jakimś planowanym większym wysiłkiem fizycznym:) Prostota smaku tego dania ujmuje tak bardzo, że nie sposób przejść obojętnie.
Składniki- szparagi - 1 pęczek
- bułka tarta - 4 łyżki
- masło - 4 łyżki
- cukier - szczypta
- sól - do smaku
Odłamać twarde końce szparagów, wrzucić je do osolonej wody z dodatkiem cukru i gotować ok. 5-6 min (na stojąco). Szparagi wyjąć z wody i pozwolić, aby wyciekła ze szparagów.
W tym czasie rozpuścić masło na patelni, dodać bułkę i lekko przesmażyć. Dodać osączone szparagi i delikatnie obtoczyć je w bułce z masłem. Podawać gorące.
Smacznego:)