Szparagi z jajkiem

Szparagi z jajkiem

To właściwie nie jest przepis, tylko dwa składniki, minimalizm w czystej postaci. Co najprostsze to często najlepsze. Szparagi same w sobie są tak smaczne, że dla mnie nie potrzebują zbyt wiele dodatków. Wiosna to czas wszelkiej świeżej zieleniny, którą uwielbiam. Także krótki czas szparagów. Udało mi się kupić pęczek, więc zrobiłam sobie na obiad:).

Zdjęcie - Szparagi z jajkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

*pęczek zielonych szparagów

*2 jajka

*sól

*pieprz

 

Wykonanie:
Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końcówki. Wrzucić do osolonej wrzącej wody i gotować kilka minut. Jajka usmażyć na patelni, tak jak lubicie.

Szparagi ułożyć na talerzu, posypać pieprzem, podawać z jajkiem. I już. :)
Smacznego :) 

Zdjęcie - Szparagi z jajkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Szparagi z jajkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kategorie przepisów