Szaszłyki z tofu
Składniki:
- 2 łyżki oleju Kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cukinia
- 1 cebula czerwona
- 1 cebula biała
- ½ – 1 por
- 1 kostka wędzonego tofu
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- papryka wędzona
- pomidory suszone
- chilli
- czosnek granulowany
Przygotowanie:
Tofu i paprykę kroimy w kostkę, cukinię i cebulę na ćwiartki, a pomidorki na pół.
Wszystko wrzucamy do miski zalewamy 2 łyżkami oleju z ziołami, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką słodką, wędzoną, suszonymi pomidorami, chili, czosnkiem granulowanym.
Wszystko razem mieszamy i nabijamy naprzemiennie na drewniane patyczki do szaszłyków.
Grillować około 10 min.