Szarlotka

Szarlotka
Składniki na ciasto:
  • 1 szklanka cukru pudru (do ciasta)
  • 3 szklanki mąki
  • 4 żółtka
  • 25 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 kg obranych jabłek

Zdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zagnieść cisto i włożyć na 30 min. do lodówki. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. ciasto rozwałkować na na grubość ok. 1 cm. 2/3 ciasta wyłożyć dno formy, przykryć jabłkami. Resztę ciasta zetrzeć na „kruszonkę” i posypać równomiernie jabłka. Piec 40 min. w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu ciasta, posypać je cukrem pudrem. Zdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy SzarlotkaZdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tarta z truskawkami i kremem panna cotta

Zdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciastka cebulowe

Zdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Babka piaskowa

Zdjęcie - Szarlotka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciasto z dyni ze śliwkami

Kategorie przepisów