Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym

Nie, ta surówka to nie był przypadek. Dokładnie wiedziałam jaki chcę uzyskać smak. Sos zrobiłam oczywiście sama, link do niego macie w składnikach. Można użyć kupnego, ale one zawsze mają tak makabryczny skład, że unikam ich jak ognia. Nie będę pisała, o które sosy mi chodzi, Wy tam już dobrze wiecie. Surówka została zrobiona do pieczonej makreli i czerwonego ryżu. Było pysznie. Z tego wszystkiego surówka smakowała nam najbardziej.


Zdjęcie - Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 marchewka
1 czerwona cebula
2 łyżki sosu słodko-pikantnego
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki prażonego sezamu (ja użyłam gomasio)
sól

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obraną i startą na najgrubszych oczkach marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę. Warzywa zalewamy sosem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą, mieszamy i posypujemy sezamem.


Przepisy z tych kategorii

Surówka z kiszonej kapusty z karmelizowaną marchewką

Surówka z kiszonej kapusty z k…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Surówka z kiszonej kapusty
2

Surówka z kiszonej kapusty

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka ekspresowa
1

Surówka ekspresowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu
5

Surówka z kapusty pekińskiej,…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Czerwona kapusta pekińska - surówka
3

Czerwona kapusta pekińska - su…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit