Surówka z czerwonej kapusty


Zdjęcie - Surówka z czerwonej kapusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
"Doskonała surówka do dań z wieprzowiny. Przyprawiona na ostro octem cytrynowym i białym pieprzem, którego ja w tym wypadku nie żałuję. Kolorowa i bogata w witaminy".
Surówka z czerwonej kapusty
Składniki dla 4 osób:
1/2 główki kapusty czerwonej
1 marchewka
1 cebula
1 jabłko
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki octu cytrynowego
świeżo zmielony biały pieprz
sól

Zagotować w garnku 1,5 litra wody. Poszatkować kapustę i wrzucić na wrzątek. Gotować na bardzo małym ogniu 5 minut. Odcedzić i zostawić do ostygnięcia.
Zetrzeć na tarce z dużymi otworami marchewkę i jabłko. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Posiekać natkę pietruszki. Dodać do wystudzonej kapusty. Skropić octem cytrynowym. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.


Przepisy z tych kategorii

Sałatka z kapusty pekińskiej – idealna na grilla

Sałatka z kapusty pekińskiej &…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Młoda kapusta z kminkiem

Młoda kapusta z kminkiem

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Surówka z białej i czerwonej kapusty z kolendrą
2

Surówka z białej i czerwonej k…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Surówka -2 kolory
4

Surówka -2 kolory

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Coleslaw
2

Coleslaw

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Surówka z białej kapusty i pora
16

Surówka z białej kapusty i por…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu