Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi
Zdjęcie - Surówka z białej rzodkwi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 10minuty

Biała rzodkiew to taka wielka i biała odmiana rzodkiewki. O ile jednak rzodkiewka może trafić się ostra i paląca w język o tyle rzodkiew jest delikatna i soczysta. Jest świetna na surówkę, z racji neutralnego smaku pasuje do tych mocniejszych jak np. por.

Składniki Instrukcje

Umytą rzodkiew  zetrzeć na tarce. Rzodkiew puszcza dużo soku dlatego trzeba ją odcisnąć, żeby surówka nie była zbyt wodnista. Jabłko zetrzeć na tych samych oczkach co rzodkiew. Pora pokroić w plasterki. Szczypiorek również posiekać. Wszystko przełożyć do salaterki. Dodać śmietanę i jogurt oraz sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać. Surówka nadaje się do podania od razu.

Smacznego:)

Zdjęcie - Surówka z białej rzodkwi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów