Surówka z białej kapusty
Surówka z młodej kapusty z dużą ilością koperku i zielonym ogórkiem. Doprawiona majonezem delikatnym Winiar, który testujemy w naszej kuchni od czasu jakiegoś.
Surówka z białej kapusty
SKŁADNIKI:
- główka młodej kapusty
- 1 duży ogórek szklarniowy
- pęczek koperku
- 3-4 łyżki majonezu delikatnego Winiary
- sól
Koperek opłucz i dokładnie odsącz z wody. Pokrój drobno.
Ogórka opłucz i pokrój w ćwierćplasterki, słupki lub większą kostkę.
Bezpośrednio przed podaniem połącz składniki, dodaj majonez i wymieszaj.
Świetnie komponuje się do dań z grilla oraz innych mięs.
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: