SPAGHETTI Z KREWETKAMI
Montignacowe przepyszne spaghetti: krewetki i fasolka szparagowa cudownie się komponują z makaronem al dente i białym winem.
Taki obiad ma wiele zalet: jest zdrowy, szybko się go robi, ale przede wszystkim jak smakuje...
foto - Laura
SKŁADNIKI:
Makaron ugotować al dente, przed odcedzeniem odlać do niewielkiego kubeczka trochę wody, w której gotował się makaron .
Na dużej patelni "przesmażyć" bez tłuszczu czosnek, dodać krewetki i na mocnym ogniu odparować nadmiar wody, zalać winem i dusić 5 minut. Dodać fasolkę, natkę pietruszki oraz makaron i dokładnie wymieszać. Jeśli jest zbyt gęste można podlać woda z gotowania makaronu.
Podawać posypane parmezanem.
Taki obiad ma wiele zalet: jest zdrowy, szybko się go robi, ale przede wszystkim jak smakuje...
foto - Laura
SKŁADNIKI:
- 50 dkg krewetek gotowanych
- 50 dkg fasolki szparagowej
- szklanka białego wytrawnego wina
- 2 ząbki czosnku
- pęczek natki pietruszki
- parmezan do posypania
- sól, pieprz
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti - pszenica durum lub makaron z mąki pp
Makaron ugotować al dente, przed odcedzeniem odlać do niewielkiego kubeczka trochę wody, w której gotował się makaron .
Na dużej patelni "przesmażyć" bez tłuszczu czosnek, dodać krewetki i na mocnym ogniu odparować nadmiar wody, zalać winem i dusić 5 minut. Dodać fasolkę, natkę pietruszki oraz makaron i dokładnie wymieszać. Jeśli jest zbyt gęste można podlać woda z gotowania makaronu.
Podawać posypane parmezanem.