Sos tysiąca wysp

Sos tysiąca wysp

Zdjęcie - Sos tysiąca wysp - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzień dobry, Moje starsze dziecko uwielbia sos tysiąca wysp. Robiąc domowego kebaba, potrzebowałam do niego sos i znalazłam domowy przepis właśnie tutaj (klik). Wszystkie składniki akurat miałam w domu, więc w dosłownie pięć minut powstał sos. Powiem Wam, że jest rewelacyjny. Smakował wszystkim, idealnie pasował do kurczaka, można go też dodawać do kanapek czy sałatek. Myślę, że i Wam posmakuje :-) Polecam :-)

Składniki:

  • 50 g papryki konserwowej
  • ćwiartka papryki czerwonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżko dobrego ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka sosu słodkie chilli (ja nie dałam)


1. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Sos możemy przechowywać w lodówce około 5-7 dni.

Zdjęcie - Sos tysiąca wysp - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Sos tysiąca wysp - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Kategorie przepisów