Sos tysiąca wysp
Dzień dobry, Moje starsze dziecko uwielbia sos tysiąca wysp. Robiąc domowego kebaba, potrzebowałam do niego sos i znalazłam domowy przepis właśnie tutaj (klik). Wszystkie składniki akurat miałam w domu, więc w dosłownie pięć minut powstał sos. Powiem Wam, że jest rewelacyjny. Smakował wszystkim, idealnie pasował do kurczaka, można go też dodawać do kanapek czy sałatek. Myślę, że i Wam posmakuje :-) Polecam :-)
Składniki:
- 50 g papryki konserwowej
- ćwiartka papryki czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżko dobrego ketchupu
- sól
- pieprz
- łyżeczka sosu słodkie chilli (ja nie dałam)
1. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Sos możemy przechowywać w lodówce około 5-7 dni.