Sos tatarski

My mamy jeszcze przed sobą odgruzowywanie domu i choinki, którą już zdążyło "zasypać", bo przez ostatnie dni toczyło się wartkie życie. Kilka smakołyków czeka w kolejce do zrobienia. Nie przesadzam z ilością jedzenia, po prostu nie było kiedy się tym zająć. Wczoraj przygotowałam łososia w galarecie i zrobiłam sos tatarski.

Zdjęcie - Sos tatarski  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sos tatarski

100 ml majonezu kieleckiego (jest b. smaczny, bez konserwantów, nasz ulubiony)

1 czubata łyżeczka musztardy Develey, np. bawarska

4 konserwowe ogórki

4 czubate łyżki marynowanych grzybów

1 czubata łyżka kaparów

troszkę soli

pieprz

Ogóki, grzybki drobno siekam. Mieszam z resztą składników. Gotowe. :-)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy