Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek)

Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek)
Składniki:
  • 3 średnie cebule pokrojone w kostkę
  • masło do smażenia
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 4 łyżki mleka
  • sól, pieprz
Zdjęcie - Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Cebulę i masło wrzucić do małego rondelka, lekko osolić i smażyć na małym ogniu (cebula wychodzi dobra jak mamy w rondelku dużą warstwę cebuli), jak cebula się ładnie zrumieni dodać mąkę, zamieszać i chwilkę smażyć, dodać śmietanę, mleko, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Zdjęcie - Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek)Zdjęcie - Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wątróbka wieprzowa z jabłkami i cebulą

Zdjęcie - Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Szare kluski

Zdjęcie - Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Klopsiki z serem żóltym w sosie pieczarkowym

Zdjęcie - Sos cebulowy (omasta do pierogów, klusek) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ragù bolognese

Kategorie przepisów