Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy
Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Jaki jest najprostszy sposób na pyszne, szybkie w przygotowaniu, mocno-owocowe i dietetyczne lody? Odpowiedź brzmi: sorbet! Wystarczy zmiksować ulubione owoce - u mnie truskawki, dodać odrobinę cukru i wstawić na kilka godzin do zamrażarki. Te kilka kroków wystarczy, by doznać prawdziwego letniego orzeźwienia!
Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki (na 6 lodów*):
  • truskawki (u mnie około 600 g)
  • cukier (wg uznania)
  • świeża mięta (opcjonalnie)


Truskawki umyj, obierz i zmiksuj na mus. Dodaj odrobinę cukru, możesz również wrzucić odrobinę świeżo posiekanych listków mięty. Mus wlej do pojemniczków na lody, włóż patyczki i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Następnie możesz cieszyć się owocowym orzeźwieniem. :)
* Użyłem pojemniczków marki IKEA.
Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów