Sorbet truskawkowy
![Sorbet truskawkowy](/obrazek/duze/sorbet-truskawkowy-329049.jpeg)
![Zdjęcie: Sorbet truskawkowy Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/329050.jpeg)
![Zdjęcie: Sorbet truskawkowy Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/329051.jpeg)
Składniki (na 6 lodów*):
- truskawki (u mnie około 600 g)
- cukier (wg uznania)
- świeża mięta (opcjonalnie)
Truskawki umyj, obierz i zmiksuj na mus. Dodaj odrobinę cukru, możesz również wrzucić odrobinę świeżo posiekanych listków mięty. Mus wlej do pojemniczków na lody, włóż patyczki i wstaw do zamrażarki na kilka godzin. Następnie możesz cieszyć się owocowym orzeźwieniem. :)
* Użyłem pojemniczków marki IKEA.
![Zdjęcie: Sorbet truskawkowy Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/329046.jpeg)
![Zdjęcie: Sorbet truskawkowy Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/329049.jpeg)
![Zdjęcie: Sorbet truskawkowy Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/329048.jpeg)
![Zdjęcie: Sorbet truskawkowy Zdjęcie - Sorbet truskawkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/329047.jpeg)