Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego  bzu

 

 

Zdjęcie - Sok z czarnego  bzu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 składniki:

 2 kg owoców czarnego bzu

 około 50 dag cukru

 3/4 szklanki wody

Owoce czarnego bzu oderwać od szypułek, umyć, wsypać do garnka, zalać odrobiną wody(w ten sposób owoce nie będą przywierać do dna),dodać cukier. Gotować przez około 25minut co jakiś czas owoce przemieszać. Przecedzić przez sitko i gotowy sok wlać do słoiczków lub małych buteleczek. Szczelnie zakręcić i zapasteryzować przez około 20 minut.

 

 

 

Zdjęcie - Sok z czarnego  bzu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z czarnego  bzu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z czarnego  bzu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z czarnego  bzu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z czarnego  bzu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów