Śliwkowe ciasto z bezą
Przepyszne i bardzo łatwe ciasto.
Co potrzebujemy?
Przede wszystkim kruche ciasto. Ja zawsze robię z tego przepisu http://blahostki.blogspot.com/2007/09/jesienne-ciacho-z-kokosem.html - jest proste, szybkie i niezawodne. Na tortownicę wystarczy pół porcji. Wykładamy je równomiernie w tortownicy.
Na surowe ciasto układamy śliwki - najlepsze oczywiście węgierki, a na wierzch pianę z 2 białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru. I do pieca. Pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni, ok. 30 minut.
Łatwe, prawda?
Smacznego!
Co potrzebujemy?
Przede wszystkim kruche ciasto. Ja zawsze robię z tego przepisu http://blahostki.blogspot.com/2007/09/jesienne-ciacho-z-kokosem.html - jest proste, szybkie i niezawodne. Na tortownicę wystarczy pół porcji. Wykładamy je równomiernie w tortownicy.
Na surowe ciasto układamy śliwki - najlepsze oczywiście węgierki, a na wierzch pianę z 2 białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru. I do pieca. Pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni, ok. 30 minut.
Łatwe, prawda?
Smacznego!