Śledzie w zalewie octowej

Śledzie w zalewie octowej
Składniki:
  • 50 dag solonych filetów śledziowych
  • 3 średnie cebule pokrojone w piórka
Zalewa:
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
    Zdjęcie - Śledzie w zalewie octowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Śledzie zalać zimną wodą i odstawić na 30 min. Wszystkie składniki zalewy wymieszać w garnku i zagotować, zdjąć z ognia, dołożyć cebulę i odstawić zalewę do wystygnięcia. Śledzie wyjąć z wody, pokroić na takie kawałki jakie nam odpowiadają, wymieszać z zalewą i odstawić do lodówki na minimum 24h.

    Podobne wpisy Śledzie w zalewie octowejZdjęcie - Śledzie w zalewie octowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ogórki konserwowe (korniszony)

    Zdjęcie - Śledzie w zalewie octowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Ryby

    Zdjęcie - Śledzie w zalewie octowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Roladki schabowe

    Zdjęcie - Śledzie w zalewie octowej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Pomidory w galarecie

    Kategorie przepisów