ŚLEDZIE W CURRY
Te przepis dostałam od mojej koleżanki Joli - w jej domu to ulubiony sposób podania matiasów. Bardzo szybki, bardzo prosty a zarazem zaskakujący smakiem. Jeśli ktoś lubi curry, na pewno zasmakuje w tej potrawie.
Śledzie w curry - Laura
SKŁADNIKI:
Śledzie w curry - Laura Śmietanę wymieszać z majonezem i doprawić curry. U mnie było ponad 3 łyżeczki, proponuję dosypywać po trochę i próbować - smak ma być naprawdę curry.
Sos połączyć sos ze śledziami. Można odstawić na jakiś czas do lodówki aby się trochę "przegryzło", ale można też jeść od razu.
Śledzie w curry - Laura
SKŁADNIKI:
- 40 dkg matiasów w zalewie olejowej
- 1 duży lub 2 mniejsze pory (biała część)
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 szklanka śmietany
- przyprawa curry do smaku
- sól
Śledzie w curry - Laura Śmietanę wymieszać z majonezem i doprawić curry. U mnie było ponad 3 łyżeczki, proponuję dosypywać po trochę i próbować - smak ma być naprawdę curry.
Sos połączyć sos ze śledziami. Można odstawić na jakiś czas do lodówki aby się trochę "przegryzło", ale można też jeść od razu.