Śledź po japońsku
![Śledź po japońsku](/obrazek/duze/sledz-po-japonsku-48778.jpeg)
![Zdjęcie: Śledź po japońsku Zdjęcie - Śledź po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/48778.jpeg)
Klasyka kuchni polskiej (wbrew pozorom).
Świetny jako zakąska do wódeczki.
Składniki:
puszka groszku
2-3 ogórki kiszone
2-3 matjasy
majonez
jajka na twardo
Ogórki kroimy w drobną kostkę, śledzia w małe kawałki.
Mieszamy groszek, śledzie i ogórki, dodajemy majonez do smaku.
Wstawiamy na noc do lodówki, a rano gotujemy jajka na twardo.
Podajemy jajka na sałatce.
Smacznego :)
![Zdjęcie: Śledź po japońsku Zdjęcie - Śledź po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/48779.jpeg)
![Zdjęcie: Śledź po japońsku Zdjęcie - Śledź po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/48780.jpeg)