Sernik z malinową polewą

Sernik z malinową polewą
Zdjęcie - Sernik z malinową polewą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 110
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 1h 20 min

Pyszny sernik, który dzięki malinom dostał nowe życie. Oczywiście, można wykorzystać inne owoce, tj. jeżyny, jagody czy truskawki ale dla mnie najlepsze są maliny. Uwielbiam ich leśny, kuszący zapach. Sernik bez spodu, ale można oczywiście dać swój ulubiony.

Składniki Instrukcje

Wszystkie składniki powinny być w pokojowej temperaturze.

Ser przepuścić przez maszynkę, przynajmniej 2 razy. Dodać cukier, śmietanę, jajka, ekstrakt waniliowy. Wszystko razem ubijać mikserem do połączenia składników.  Gotową masę serową przelać do przygotowanej wcześniej tortownicy o śr. 21 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-80 min. Wystudzić.

Maliny włożyć do garnka, podgrzewać tak dług, aż  się rozpuszczą, zestawić z gazu. Dodać galaretkę, wymieszać. Gdy zaczną gęstnieć przełożyć na wierzch wystudzonego sernika. (maliny można przetrzeć przez sitko przed dołożeniem galaretki).

Zdjęcie - Sernik z malinową polewą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów