Sernik kajmakowy

Dzisiaj kolejny sernik. Zapraszam...
Sernik kajmakowy
SKŁADNIKI SPÓD:
- 20 dkg ciastek digestive lub innych pełnoziarnistych
- 10 dkg orzechów laskowych
- 10 dkg masła
Zmiksuj ciastka i orzechy. Dodaj masło i wymieszaj.
Masą wyłóż dół tortownicy dokładnie ugniatając. Tortownicę włóż do lodówki na około pół godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw przygotowany spód i piecz 10 minut. W tym czasie przygotuj masę serową.
SKŁADNIKI MASA SEROWA:
- 1 kg sera twarogowego w wiaderku
- 15 dkg cukru
- 5 jajek
- 1 puszka gotowej masy kajmakowej
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Masę wylej na podpieczony spód.
Piecz jeszcze 50 minut. Studź w uchylonym piekarniku.

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: