Salsa z wędzonego łososia

Salsa z wędzonego łososia
Zdjęcie - Salsa z wędzonego łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Salsa z wędzonego łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Salsa z wędzonego łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Salsa z wędzonego łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 100 g wędzonego łososia
  • pęczek szczypiorku
  • 4 plasterki cytryny
  • 2 łyżki oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • ¼ łyżeczki białego octu winnego
Przygotowanie

Łososia kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Cytrynę – oczywiście wcześniej obraną ze skórki – również kroimy w grubą kostkę. Polewamy olejem i octem i dokładnie mieszamy. To wszystko!


Porada:

Wiecie, że z cytryny przekrojonej wzdłuż, a nie w poprzek, można wycisnąć ręcznie zdecydowanie więcej soku? Metoda sprawdzona empirycznie, ale oczywiście możecie sprawdzić sami, robiąc proste doświadczenie.



Przepis pochodzi z nakrachymspodzie.blogspot.com

Kategorie przepisów