Salsa roja

Salsa roja
Zdjęcie - Salsa roja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 25
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Jedna z głównych sals kuchni meksykańskiej. Bardzo aromatyczna, pikantna, doskonała jako dodatek  do różnych dań. Przygotowana z pieczonych pomidorów smakuje dużo lepiej niż z surowych.

Składniki Instrukcje

Pomidory umyć, przekroić na cząstki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 20 min. Przestudzone pomidory obrać ze skórki i przełożyć do naczynia. Delikatnie rozgnieść, najlepiej widelcem. Dodać pokrojoną cebulę, natkę pietruszki lub kolendrę, papryczkę jalapeno. Przyprawić do smaku solą, cukrem i octem winnym. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

Zdjęcie - Salsa roja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów