Sałatka z pieczarkami
SKŁADNIKI:
- 700 g pieczarek
- 100 g żółtego sera
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżeczka masła
- rzeżucha
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
WYKONANIE:
1. Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle do odparowania wody z pieczarek.
2. Ser i jajka pokroić w kostkę.
3. Majonez wymieszać z musztardą.
4. Pieczarki, ser, rzeżuchę, jajka i sos majonezowy dokładnie wymieszać.
5. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
ZAPRASZAM NA FILM - Sałatka z pieczarkami! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/
Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:
Pieczarki świeże
• kalorie: 154 • masa: 700 • białka: 21.63 • tłuszcze: 2.38 • węglowodany: 22.82
Ser żółty (pozostałe)
• kalorie: 347 • masa: 100 • białka: 26 • tłuszcze: 27 • węglowodany: 0
Majonez
• kalorie: 340 • masa: 50 • białka: 0.3 • tłuszcze: 37 • węglowodany: 1.5
Musztarda
• kalorie: 22 • masa: 20 • białka: 1.04 • tłuszcze: 1.08 • węglowodany: 2.1
Jajka gotowane na twardo
• kalorie: 155 • masa: 100 • białka: 12.5 • tłuszcze: 10.6 • węglowodany: 1.1
Jajko
• kalorie: 377 • masa: 260 • białka: 36.4 • tłuszcze: 26 • węglowodany: 0
Podsumowanie:
• kalorie: 1395 • masa: 1230 g • białka: 97.87 g • tłuszcze: 104.06 g • węglowodany: 27.52 g