Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca

Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca
Zdjęcie - Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z owoców leśnych z kokosową posypką z pieca - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 150 g malin
  • 150 g jagód
  • 150 g jeżyn
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 50 g mąki pszennej
  • 30 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego
  • 1 cytryna
  • listki mięty
Przygotowanie

Wiórki kokosowe mieszamy z mąką i cukrem. Dodajemy olej Kujawski i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku.

Kruszonkę pieczemy w 180ºC przez około 15 minut na złoty kolor. Studzimy.

Owoce mieszamy, posypujemy cukrem pudrem i skrapiamy cytryną. Delikatnie mieszamy i przekładamy do salaterek.

Owoce posypujemy kruszonką kokosową. Dekorujemy miętą i podajemy.  


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów