Sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka z grillowanych warzyw
Zdjęcie - Sałatka z grillowanych warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
  • 10-15 sztuk pieczarek
  • 3 cebulki dymki i szczypior
  • 1 żółta papryka
  • 1 bakłażan 
  • 1 cukinia
  • 1 gałązka pomidorków koktajlowych 
  • 1 papryczka chili
  • olej Kujawski z ziołami – bazylia, czosnek
  • olej Kujawski z ziołami – rozmaryn, oregano
  • sól

 

Przygotowanie:


Paprykę kroimy na paski, bakłażana na półplasterki, pieczarki na połówki, a cukinię w słupki.
Cebulki kroimy na ćwiartki lub połówki, a szczypior na ok. 10-cm kawałki.

Smażymy warzywa partiami na patelni grillowej.
Na końcu smażymy papryczkę chili i pomidorki.
Zgrillowane warzywa układamy warstwami w misce lub na dużym talerzu.
Na koniec sałatkę przyprawiamy i polewamy wszystko olejem Kujawskim z ziołami.
Odstawiamy do lodówki, aby sałatka się przegryzła lub jemy na ciepło.




Kategorie przepisów