Salatka wiosenna z tunczykiem
Wiosna to okres ,kiedy nasz organizm najwięcej potrzebuje witamin i minerałów,by po dlugiej zimie odbudować utraconą energię. Najprostszym i najszybszym sposobem jest zjadanie codziennie porcji sałaty z róznymi dodatkami -dzisiaj proponuję rzodkiewkę i tunczyka w oleju- (dla odchudzających sie)w sosie własnym
Zapraszam!
Salatka wiosenna z tunczykiem
Potrzebujemy:
.salata lodowa
.peczek rzodkiewek
.rukola
.oliwa z oliwek
.sol i pieprz
.ocet balsamiczny
Wykonanie:
Salate lodowa rwiemy na czastki i pluczemy pod biezaca woda,przekladamy do miseczki,to samo robimy z rukola.
Rzodkiewke pluczemy i kroimy na male czasteczki lub plasterki.
Wszystkie skladniki polewamy oliwa z oliwek,dodajemy szczypte soli i pieprzu i mieszamy.
Salate przekladamy na talerz,nakladamy porcje odcisnietego z oleju tunczyka i polewamy wszystko strumieniem octu balsamicznego.
Zycze zdrowia!
Smacznego!