Salatka wiosenna z tunczykiem

Wiosna to okres ,kiedy nasz organizm najwięcej potrzebuje witamin i minerałów,by po dlugiej zimie odbudować utraconą energię. Najprostszym i najszybszym sposobem jest zjadanie codziennie porcji sałaty z róznymi dodatkami -dzisiaj proponuję rzodkiewkę i tunczyka w oleju- (dla odchudzających sie)w sosie własnym

Zapraszam!

Zdjęcie - Salatka wiosenna z tunczykiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Salatka wiosenna z tunczykiem

Potrzebujemy:

.salata lodowa

.peczek rzodkiewek

.rukola

.oliwa z oliwek

.sol i pieprz

.ocet balsamiczny

Wykonanie:

Salate lodowa rwiemy na czastki i pluczemy pod biezaca woda,przekladamy do miseczki,to samo robimy z rukola.

Rzodkiewke pluczemy i kroimy na male czasteczki lub plasterki.

Wszystkie skladniki polewamy oliwa z oliwek,dodajemy szczypte soli i pieprzu i mieszamy.

Salate przekladamy na talerz,nakladamy porcje odcisnietego z oleju tunczyka i polewamy wszystko strumieniem octu balsamicznego.

Zycze zdrowia!

Smacznego!

 

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy