Sałatka słoneczna

Sałatka słoneczna
Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka słoneczna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1 melon
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 ogórek zielony
  • 1 opakowanie mieszanki sałat np. z roszponką
  • kilka bratków
  • 1 grejpfrut czerwony
  • 4-5 łyżek musztardy francuskiej (ziarnistej)
  • 1-2 łyżki oleju Kujawski z czosnkiem
  • sól, pieprz biały, pieprz czarny, papryka słodka
Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i oczyścić. Natrzeć solą, pieprzem i papryką, polać jedną łyżką oleju i upiec na patelni grillowej. W tym czasie pokroić melona, ogórka. Przygotować sok. Do miseczki włożyć musztardę sok wyciśnięty z połowy grejpfruta, sól, pieprz biały i pozostały olej. Wymieszać i spróbować. Dodać sok z drugiej połowy grejpfruta w zależności od własnego smaku.


Sałaty mieszamy z kilkoma łyżkami sosu. Wykładamy na talerz, na sałacie układamy melona, ogórki i pokrojonego, wystudzonego kurczaka. Polewamy odrobina sosu. Na wierzchu układamy kwiaty. Podajemy resztę sosu w oddzielnym naczyniu.


Porada:

Jeżeli do potraw np. sałatek lub dekoracji ciast używamy kwiatów wybierajmy tylko te jadalne np. bratki, róże, nagietki.



Przepis pochodzi z wszedobylskie.blogspot.com

Kategorie przepisów