Sałatka grillowa

Składniki:

3-4 pomidory

4 ogórki kiszone lub małosolne

pęczek rzodkiewek

1 czerwona cebula

oliwki czarne i zielone

słoiczek cebulki marynowanej

słoiczek kaparów

pęczek koperku

pęczek pietruszki

oliwa z oliwek, ocet balsamiczny

2-3 ząbki czosnku

sól, pieprz

 

Pomidory, ogórki i rzodkiewki pokrój na kawałki, niezbyt małe. Cebulkę pokrój w piórka.

Posiekaj koperek i pietruszkę.

Wymieszaj wszystkie składniki, przetrzyj czosnek, zalej oliwą i pokrop octem.

Dopraw do smaku (nie za dużo soli, bo kapary i oliwki są słone) i odstaw do lodówki na jakiś czas. Podawaj do mięs z grilla.

W mojej rodzinie jest to absolutny hicior!

Kategorie przepisów

Podobne przepisy