Rydze smażone na maśle
Najprostszy przepis na pyszne rydze smażone na maśle. Dodatek czosnku i cebuli doda pikantności . Warto pamiętać, aby po umyciu rydze osuszyć i doprawić jedynie solą i pieprzem pod koniec smażenia.
Składniki:
Rydze należy opłukać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulkę. Ogonki ucinać tuż przy kapeluszach. Rydze pokroić w ćwiartki, wrzucić na patelnie. Smażyć na dużym ogniu przez 5 min blaszkami do góry. Następnie smażymy kolejne 5 min na mniejszym ogniu.
Składniki:
- 100 g rydzy,
- 2 łyżki masła klarowanego,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- sól i pieprz
Rydze należy opłukać zimną wodą, dokładnie osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulkę. Ogonki ucinać tuż przy kapeluszach. Rydze pokroić w ćwiartki, wrzucić na patelnie. Smażyć na dużym ogniu przez 5 min blaszkami do góry. Następnie smażymy kolejne 5 min na mniejszym ogniu.