Rybne krokiety z karpia


Fish croquettes
Zdjęcie - Rybne krokiety z karpia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki: 

20 dag mięsa ugotowanego z ryb

1 ziemniak

1 cebulka

1 żółtko

1 łyżeczka kolendry

1 łyżka natki pietruszki

gałka muszkatołowa

sól

pieprz

mąka

bułka tarta

jajko do panierowania

olej do smażenia

Wykonanie:

Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy. Wymieszać i uformować krokiety. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Podaję z śliwkowym sosem chilli.
Sos. 100 g powideł śliwkowych 1 łyżeczka oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżka słodkiego sosu chilli
Na oleju przesmażyć czosnek, dodać powidła, ocet i chilli. Mieszać, aż składniki się połączą.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy