Ryba z warzywami w papilotach

Ryba z warzywami w papilotach
  • SKŁADNIKI
  • ( 2 porcje )
  • ** filet z dorsza – 2 szt
  • ** marchew – 2 szt
  • ** czerwona papryka – 1 szt
  • ** ziemniaki – 2 szt
  • ** sól , pieprz , chili , świeży rozmaryn
  • ** cytryna

 

 

Dziś będzie bardziej lekko , bardziej dietetycznie , ale to nie znaczy , że mniej smacznie.

Wręcz przeciwnie – z przyjemnością skuszą się na to danie osoby , które o diecie wcale nie myślą.

Filet z dorsza z dodatkiem ulubionych warzyw – marchewki , ziemniaków , papryki i świeżych ziół  jest świetnym pomysłem nie tylko na piątkowy obiad.

Zdjęcie - Ryba z warzywami w papilotach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Filety rybne oczyszczamy , solimy , pieprzymy i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.

Obrane ziemniaki podgotowujemy w lekko osolonej wodzie , a następnie kroimy na plasterki.

Paprykę kroimy w kosteczkę , marchewki w cienkie plasterki.

Na papierze do pieczenia układamy przygotowane ryby , pokrywamy warzywami.

Posypujemy jeszcze odrobiną soli , pieprzu i chili.

Dodaejmy plasterek cytryny i świeżą gałązkę rozmarynu.

Zamykamy , boki zwijamy jak cukierki i wkładamy do nagrzanego na  ok. 170C piekarnika.

Czas pieczenia zależy od wielkości ryby – ok. 25-30 minut.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Zdjęcie - Ryba z warzywami w papilotach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów