Rurki biszkoptowe ze smietaną

Ciasto biszkoptowe możemy wykorzystywać na wiele sposobów,robiąc roladę,przekladając kremem,dzisiaj podaję przepis na rurki z bitą smietaną- polecam!

Zapraszam!

Zdjęcie - Rurki biszkoptowe ze smietana - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rurki biszkoptowe ze smietana

Biszkopt

.3 jajka

.3 lyzki maki pszennej

.2 lyzki maki ziemniaczanej

.1/2 szklanki cukru + 1/2 szklanki do posypania

.1/2 lyzeczki proszku do pieczenia

 

ponadto

.200 ml smietany kremowki

.1/2 szklanki cukru pudru

.1 lyzeczka rumu

 

Wykonanie

-jajka wbijamy do miski i ubijamy na puszek,dodajemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i delikatnie calosc mieszamy

-gotowa mase przekladamy do rekawa cukierniczego i na papierze do pieczenia nakreslamy ciastem krazki tej samej wielkosci

-pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 7 min

-wyjete z piekarnika przekladamy od razu na papier do pieczenia posypany cukrem ,jeszcze cieple sciskamy u gory tak,zeby powstal rodzaj rurki -studzimy

-smietane ubijamy z cukrem puderm,przekladamy ja do rekawa cukierniczego i wypelniamy nia zimne rurki

-mozemy dodatkowo polac rozpuszczona czekolada

Smacznego!

-

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy