Rurki biszkoptowe ze smietaną
Ciasto biszkoptowe możemy wykorzystywać na wiele sposobów,robiąc roladę,przekladając kremem,dzisiaj podaję przepis na rurki z bitą smietaną- polecam!
Zapraszam!
Rurki biszkoptowe ze smietana
Biszkopt
.3 jajka
.3 lyzki maki pszennej
.2 lyzki maki ziemniaczanej
.1/2 szklanki cukru + 1/2 szklanki do posypania
.1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
ponadto
.200 ml smietany kremowki
.1/2 szklanki cukru pudru
.1 lyzeczka rumu
Wykonanie
-jajka wbijamy do miski i ubijamy na puszek,dodajemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i delikatnie calosc mieszamy
-gotowa mase przekladamy do rekawa cukierniczego i na papierze do pieczenia nakreslamy ciastem krazki tej samej wielkosci
-pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 7 min
-wyjete z piekarnika przekladamy od razu na papier do pieczenia posypany cukrem ,jeszcze cieple sciskamy u gory tak,zeby powstal rodzaj rurki -studzimy
-smietane ubijamy z cukrem puderm,przekladamy ja do rekawa cukierniczego i wypelniamy nia zimne rurki
-mozemy dodatkowo polac rozpuszczona czekolada
Smacznego!
-