Rożki waflowe z owocami

Rożki waflowe z owocami
Sezon imprez na świeżym powietrzu - otwarty !
Zapewne wielu z Was w sezonie wakacyjnym zorganizuje chociażby jedną imprezkę lub spotkanie w ogrodzie, na tarasie, na działce.
Czy będzie to spokojne spotkanie czy też huczna impreza - Wasza wola. Ja tylko chcę Was inspirować kulinarnie...
Rożki waflowe z owocami to świetna propozycja na urodzinowy stół lub inną imprezę w stylu Garden Party.
Mało pracochłonne, za to bardzo efektowne. A o to przecież chodzi.
Rożki takie przygotować możecie zarówno na dziecięce urodziny, rodzinne spotkanie czy też inne okoliczności. I nie tylko na imprezę w ogrodzie ;)
Zdjęcie - Rożki waflowe z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

ROŻKI WAFLOWE Z OWOCAMI




Składniki:

  • 100 g czekolady deserowej
  • 100 g czekolady białej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • kolorowa posypka cukrowa - drobna
  • świeże owoce
  • słodkie rożki waflowe ( do lodów )





PRZYGOTOWANIE:

1. Czekolady połamać lub pokroić w drobne kawałki.
Czekolady przełożyć do plastikowych misek - każdą osobno. Ustawić miski nad wrzącą, parującą wodą, dodać po 1,5 łyżki oleju roślinnego i pozostawić do rozpuszczenia.
2. Płynną czekoladą smarować wnętrze rożków - najlepiej za pomocą pędzelka.
Zanurzyć też w czekoladzie górną krawędź rożka i posypać kolorową posypką.
Tak przygotowane rożki pozostawić, aż czekolada zastygnie.
3. Gotowe rożki wypełniać świeżymi owocami. Najlepiej sprawdzają się tu: maliny, porzeczki, jeżyny i inne drobne owoce jagodowe.
Zdjęcie - Rożki waflowe z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rożki waflowe z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rożki waflowe z owocami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego !

Kategorie przepisów