Rożki waflowe z owocami
Sezon imprez na świeżym powietrzu - otwarty !
Zapewne wielu z Was w sezonie wakacyjnym zorganizuje chociażby jedną imprezkę lub spotkanie w ogrodzie, na tarasie, na działce.
Czy będzie to spokojne spotkanie czy też huczna impreza - Wasza wola. Ja tylko chcę Was inspirować kulinarnie...
Rożki waflowe z owocami to świetna propozycja na urodzinowy stół lub inną imprezę w stylu Garden Party.
Mało pracochłonne, za to bardzo efektowne. A o to przecież chodzi.
Rożki takie przygotować możecie zarówno na dziecięce urodziny, rodzinne spotkanie czy też inne okoliczności. I nie tylko na imprezę w ogrodzie ;)
ROŻKI WAFLOWE Z OWOCAMI
Składniki:
PRZYGOTOWANIE:
1. Czekolady połamać lub pokroić w drobne kawałki.
Czekolady przełożyć do plastikowych misek - każdą osobno. Ustawić miski nad wrzącą, parującą wodą, dodać po 1,5 łyżki oleju roślinnego i pozostawić do rozpuszczenia.
2. Płynną czekoladą smarować wnętrze rożków - najlepiej za pomocą pędzelka.
Zanurzyć też w czekoladzie górną krawędź rożka i posypać kolorową posypką.
Tak przygotowane rożki pozostawić, aż czekolada zastygnie.
3. Gotowe rożki wypełniać świeżymi owocami. Najlepiej sprawdzają się tu: maliny, porzeczki, jeżyny i inne drobne owoce jagodowe.
Smacznego !
Zapewne wielu z Was w sezonie wakacyjnym zorganizuje chociażby jedną imprezkę lub spotkanie w ogrodzie, na tarasie, na działce.
Czy będzie to spokojne spotkanie czy też huczna impreza - Wasza wola. Ja tylko chcę Was inspirować kulinarnie...
Rożki waflowe z owocami to świetna propozycja na urodzinowy stół lub inną imprezę w stylu Garden Party.
Mało pracochłonne, za to bardzo efektowne. A o to przecież chodzi.
Rożki takie przygotować możecie zarówno na dziecięce urodziny, rodzinne spotkanie czy też inne okoliczności. I nie tylko na imprezę w ogrodzie ;)
ROŻKI WAFLOWE Z OWOCAMI
Składniki:
- 100 g czekolady deserowej
- 100 g czekolady białej
- 3 łyżki oleju roślinnego
- kolorowa posypka cukrowa - drobna
- świeże owoce
- słodkie rożki waflowe ( do lodów )
PRZYGOTOWANIE:
1. Czekolady połamać lub pokroić w drobne kawałki.
Czekolady przełożyć do plastikowych misek - każdą osobno. Ustawić miski nad wrzącą, parującą wodą, dodać po 1,5 łyżki oleju roślinnego i pozostawić do rozpuszczenia.
2. Płynną czekoladą smarować wnętrze rożków - najlepiej za pomocą pędzelka.
Zanurzyć też w czekoladzie górną krawędź rożka i posypać kolorową posypką.
Tak przygotowane rożki pozostawić, aż czekolada zastygnie.
3. Gotowe rożki wypełniać świeżymi owocami. Najlepiej sprawdzają się tu: maliny, porzeczki, jeżyny i inne drobne owoce jagodowe.
Smacznego !