Rolady wołowe

Rolady wołowe
Zdjęcie - Rolady wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 150 g  kiełbasy swojskiej 
  • 150 g boczku
  • 6 łyżek musztardy 
  • 1 duża cebula 
  • 3 ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz 
  • 4 łyżki Olej Kujawski 3 ziarna
  • 2 szklanki bulionu
Zdjęcie - Rolady wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Mięso dzielimy na 8 kawałków. Każdy rozbijamy cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Smarujemy musztardą. Na środek kładziemy wcześniej pokrojone na kawałki, kiełbasę, boczek, cebulę i ogórek kiszony. 

Całość zwijamy (możemy pomóc sobie wykałaczkami). 

Na rozgrzany Olej Kujawski 3 ziarna kładziemy rolady i smażymy do zarumienienia. Następnie podlewamy bulionem. Dusimy ok 60 min na małym ogniu. 

Rolady możemy podać z kluskami śląskimi i buraczkami.

Kategorie przepisów