Rolady wołowe


Składniki:
- 1 kg wołowiny
- 150 g kiełbasy swojskiej
- 150 g boczku
- 6 łyżek musztardy
- 1 duża cebula
- 3 ogórki kiszone
- sól
- pieprz
- 4 łyżki Olej Kujawski 3 ziarna
- 2 szklanki bulionu

Przygotowanie:
Mięso dzielimy na 8 kawałków. Każdy rozbijamy cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Smarujemy musztardą. Na środek kładziemy wcześniej pokrojone na kawałki, kiełbasę, boczek, cebulę i ogórek kiszony.
Całość zwijamy (możemy pomóc sobie wykałaczkami).
Na rozgrzany Olej Kujawski 3 ziarna kładziemy rolady i smażymy do zarumienienia. Następnie podlewamy bulionem. Dusimy ok 60 min na małym ogniu.
Rolady możemy podać z kluskami śląskimi i buraczkami.