Roladki schabowe

Roladki schabowe
Składniki:
  • 60 dag schabu bez kości
  • mleko
  • 3 ząbki czosnku drobno pokrojone lub przeciśnięte przez praskę
  • 3 średnie pieczarki pokrojone w drobną kostkę lub zmiksowane w malakserze
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 6 dag sera żółtego starty na tarce
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • wykałaczki
  • sól
    Zdjęcie - Roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Mięso pokroić na plastry (4-5 szt) rozbić młotkiem do mięsa, zalać mlekiem, dodać czosnek, odstawić do lodówki na minimum godzinę. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki, smażyć, aż woda z pieczarek odparuje, ostudzić, dodać ser żółty, dobrze wymieszać. Mięso wyjąć z mleka, osuszyć, lekko posolić, posmarować farszem i zwijać w rolady, które trzeba spiąć wykałaczkami, obtoczyć w mące i panierować najpierw w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej, smażyć na patelni. Zdjęcie - Roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

      Podobne wpisy Roladki schaboweZdjęcie - Roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

      Schabowy z kapustą inaczej

      Zdjęcie - Roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

      Filety rybne panierowane

      Zdjęcie - Roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

      Klopsiki z serem żóltym w sosie pieczarkowym

      Zdjęcie - Roladki schabowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

      Krokiety z pieczarkami i żółtym serem

      Kategorie przepisów