Roladki mięsne ze szpinakiem

Roladki mięsne ze szpinakiem

 

Nie powiem nic.Uważam, że sam widok zdjęć robi wrażenie.

Roladki mięsne ze szpinakiem

2 piersi kurczaka

4 cebule

musztarda

liście szpinaku

sól,pieprz

olej

Piersi przekroić po długości na cienkie plastry. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Mięso posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa nakładać po łyżeczce musztardy. Rozsmarować.

Liście szpinaku umyć, obciąć ogonki. Nakładać po 3 liście na każdy plaster. Dodać przesmażoną cebulę. Zawijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Zalać odrobiną wody i prużyć na małym ogniu aż mięso będzie kruche.

Zdjęcie przed zawinięciem mięsa w roladki:

 

i już po upieczeniu:

 

 

tak doskonałe, że pozwoliłam sobie na umieszczenie jeszcze jednego zdjęcia:

 

Kategorie przepisów