Roladki mięsne ze szpinakiem
Nie powiem nic.Uważam, że sam widok zdjęć robi wrażenie.
Roladki mięsne ze szpinakiem
2 piersi kurczaka
4 cebule
musztarda
liście szpinaku
sól,pieprz
olej
Piersi przekroić po długości na cienkie plastry. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Mięso posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa nakładać po łyżeczce musztardy. Rozsmarować.
Liście szpinaku umyć, obciąć ogonki. Nakładać po 3 liście na każdy plaster. Dodać przesmażoną cebulę. Zawijać w roladki i spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Zalać odrobiną wody i prużyć na małym ogniu aż mięso będzie kruche.
Zdjęcie przed zawinięciem mięsa w roladki:
i już po upieczeniu:
tak doskonałe, że pozwoliłam sobie na umieszczenie jeszcze jednego zdjęcia: