Risotto z warzywami

Risotto z warzywami

Lekkie risotto z warzywami, okraszone nutą orintu to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na szybki, dietetyczny lub bezmięsny obiad.

Zdjęcie - Risotto z warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 400g ryżu
  • 250g brokułów
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 łyżka oleju
  • 1-2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:
Marchewkę obierz i pokrój w talarki lub pół talarki. Brokuły podziel na małe różyczki i ugotuj wraz z marchewką w lekko osolonej wodzie na półmiękko. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na patelni, dodaj paprykę i duś przez ok 10 min. Ryż ugotuj wedeług przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem curry. Gotowy ryż wymieszaj z warzywami. Dopraw solą, pieprzem oraz natką pietruszki.

Kategorie przepisów