Risotto z warzywami
            Lekkie risotto z warzywami, okraszone nutą orintu to idealna propozycja dla osób, które poszukują pomysłu na szybki, dietetyczny lub bezmięsny obiad.
 
 
 
 
 Składniki:
- 400g ryżu
 - 250g brokułów
 - 4 marchewki
 - 1 cebula
 - 1 papryka
 - 1 łyżka oleju
 - 1-2 łyżeczki curry
 - sól, pieprz
 - natka pietruszki
 
Przygotowanie:
 Marchewkę obierz i pokrój w talarki lub pół talarki. Brokuły podziel na małe różyczki i ugotuj wraz z marchewką w lekko osolonej wodzie na półmiękko. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na patelni, dodaj paprykę i duś przez ok 10 min. Ryż ugotuj wedeług przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem curry. Gotowy ryż wymieszaj z warzywami. Dopraw solą, pieprzem oraz natką pietruszki.