Puszysty mus malinowy

Puszysty mus malinowy

Ten konkretny, owocowy mus to przepis stworzony z myślą o akcji firmy Philips „Codziennie Odmiennie”, która promuje bardzo moim zdaniem trafną ideę, że gotowanie ma być przyjemnością, a nie rutyną.

Przy okazji to jeden z moich ulubionych letnich deserów. Wyborny z malinami, doskonały także z innymi owocami leśnymi, a nawet z wiśniami.

Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Puszysty mus malinowy

Agata, 7 maja 2012

Zdjęcie - Puszysty mus malinowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Maliny zmiksuj z cukrem na jednorodną masę. Przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się pestek

Żelatynę namocz w zimnej wodzie, aż stanie się miękka.

Sok malinowy podgrzej do ciepłego dodaj odciśniętą żelatynę i wymieszaj, aby się dokładnie rozpuściła. Przestudź. Śmietankę ubij, delikatnie wymieszaj z zimnymi malinami. Przelej do miseczek. Deser wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, aż mus stężeje. Podawaj schłodzony.

Kategorie przepisów